Jezus zegent de kinderen

Jezus zegent de kinderen
"En ze brachten kinderen bij Hem, opdat Hij hen zou aanraken, maar de discipelen bestraften degenen die hen bij Hem brachten. Maar toen Jezus dat zag, nam Hij het hun zeer kwalijk en zei tegen hen: Laat de kinderen bij Mij komen en verhinder hen niet, want voor zulke mensen is het Koninkrijk van God. Voorwaar, Ik zeg u: wie het Koninkrijk van God niet ontvangt als een kind, zal het beslist niet binnengaan. En Hij omarmde hen en terwijl Hij de handen op hen legde, zegende Hij hen." (Marcus 10: 13-16)

donderdag 30 oktober 2014

Van de IC naar een 'eigen' kamer

Vannacht is het goed gegaan met Lucas. Hij was na iedere (be)handeling (en dat waren er veel) wel erg verdrietig maar ging daarna telkens weer rustig slapen. Hij mocht bij Hilda op schoot een lekker flesje (dikke Bambix zoals thuis) drinken. Dit ging goed en was fijn. Ook een flesje limonade ging er goed in.

Wij zijn gisterenavond 22:15 uur uit het ziekenhuis weggegaan (op de fiets) naar een hotelletje in de buurt zodat we evt. snel weer in het ziekenhuis zouden kunnen zijn. Gelukkig was dit niet nodig. Toen we vanmorgen om 7:45 uur weer bij Lucas waren, lag hij lekker te slapen.

Na diverse (extra) controles is besloten dat de 2 drains uit zijn hoofdje verwijderd mochten worden. Het verband is er dus inmiddels af. Van oor tot oor is de zigzagwond zichtbaar maar die ziet er goed uit. Zijn bloeddruk is nog wel wat te hoog en zijn HB waarde iets te laag. Hiervoor krijgt hij zo meteen nog wat extra bloed toegediend. Zij bloedsuiker is ook te hoog en dit wordt in de gaten gehouden. Hij heeft wat verhoging maar dat schijnt normaal te zijn. Om de 4 uur krijgt hij nog pijnstilling toegediend.

Na nog twee keer bloedprikken (lucas is dat nu echt zat en wordt boos) mocht hij weg van de IC (naar beneden).

Nu zitten we met ze'n  drieën in een 'eigen' kamer waar één van ons vannacht ook lekker kan blijven slapen.

Ons is 'beloofd' dat zijn beide oogjes stevig dicht komen te zitten door vochtophoping. Tot nu toe is dit maar bij één oog het geval. Verder is zijn hoofdje behoorlijk opgezwollen (zie foto's).

Vanmiddag komen opa en oma met de 2 kleine broertjes en grootste broer op bezoek. Verder gaan we een beetje bijkomen/uitrusten vandaag.

Iedereen weer bedankt voor de gebeden en het medeleven.

Odar, Hilda en Lucas


 



 

1 opmerking:

  1. Fijn dat ze hem zo goed in de gaten houden hoor. Al is dat voor hem niet leuk. Ik vind het heel naar voor hem en ik hoop dat hij gauw in de stijgende lijn komt!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!